Image

Cum Obtinem Sapunul

2014-12-11 00:00:00  |  7903 vizite

 Sapunurile Natural Bucovinean sunt realizate folosind vechiul procedeu la rece, in cantitati mici, pentru a obtine o  calitate superioara.

Folosim uleiuri  proaspete si unturi vegetale, usor incalzite, care sunt amestecate incet cu o solutie alcalina. Compozitia se omogenizeaza pana cand se ingroasa, moment in care sunt adaugate uleiuri esentiale, plante si alte ingrediente benefice. 

Rezultatul este un sapun delicat, bogat si cremos, care ofera o spuma de durata, lasand pielea  curata, matasoasa si stralucind de sanatate. 

De vreme ce nu se foloseste caldura complementara dupa ce uleiurile si baza alcalina au fost amestecate , aceasta metoda se numeste Cold Process ( "la rece"). 

Adevaratul sapun este rezultatul unui proces chimic natural numit saponificare, in care un acid (uleiurile si unturile) si o baza (hidroxid de sodiu - lesie) dizolvate in apa (sau alt lichid) sunt combinate pentru a forma o sare (sapunul). 

Stim ca va intrebati: este lesie in sapunul meu? Raspunsul nostru este: nu! Sapunul adevarat nu poate fi obtinut fara lesie (hidroxid de sodiu), dar cand aceasta este amestecata cu uleiuri vegetale si lichide in timpul etapei initiale de fabricare a sapunului, incepe un proces numit saponificare. La sfarsitul saponificarii, toata lesia a reactionat cu uleiurile si astfel a fost  creat sapunul natural. 

 Tot amestecul natural de sapun este turnat in matrite, unde sta intre 24-48 de ore, apoi este taiat  manual si lasat sa se matureze pentru 6-8 saptamani, pentru a crea un sapun durabil, delicat, cu o spuma de exceptie. Fiecare lot este testat cu atentie pentru a fi siguri ca procesul de saponificare este complet.                                                                                        

 Uleiurile folosite in sapunurile noastre sunt alese pentru caracteristicile  speciale pe care le au. Spre exemplu, cele de masline si de floarea-soarelui sunt delicate si hidratante, uleiul din nuca de cocos asigura o curatare naturala si o spuma bogata, iar uleiul de palmier formeaza un sapun mai rezistent, cu o spuma cremoasa.                                                                                                 

Sapunurile noastre nu contin alcool, grasimi animale, detergenti sau parfumuri sintetice.

Unele sapunuri nu au parfumuri adaugate dar veti indragi mirosul special al sapunului natural. Acestea au arome naturale distincte datorate mierii, cerealelor, florilor, condimentelor, ierburilor sau uleiurilor folosite. Sapunurile parfumate sunt obtinute prin adaugarea uleiurilor esentiale, din plante naturale. Culorile sapunurilor provin de la sucurile naturale, ceaiurile sau condimentele din compozitia lor.