Image

Acomodarea cu Samponul Solid

2014-12-11 00:00:00  |  14185 vizite


Acomodarea cu samponul solid.

Chiar daca nu va dati seama, samponul dumneavoastra lichid lasa reziduuri in par. Acesta, la fel ca si balsamurile comerciale, contine de cele mai multe ori silicon sintetic si dioxid de calciu care imbraca parul pentru a-l face sa se simta bine, dar lasa resturi in el. Siliconii sintetici sunt derivati din polimeri, care au formula asemanatoare cu a plasticului si sunt substante asemanatoare gelului, greu de indepartat din par si de pe scalp. Samponurile pe baza de detergenti, cu mult SLS (Sodium Lauryl Sulphate), sunt foarte bune pentru indepartat orice, chiar si uleiurile bune de care avem nevoie.

Multe coafeze recomanda schimbarea samponului regulat. Iata un scenariu comun atunci cand faceti acest lucru: la inceput, parul se simte bine, apoi timp de o saptamana sau doua  veti indragi noul produs. Dupa trecerea  acestei perioade veti avea parul uscat si fara viata din nou, deoarece, daca  in prima saptamana v-a indepartat  reziduurile vechiului sampon, apoi va incepe sa le lase pe ale lui.

De cele mai multe ori, parul are nevoie sa se adapteze de cate ori schimbati samponul. 

Perioada de acomodare in utilizarea samponului solid natural poate varia de la cateva zile la cateva saptamani. Va recomandam sa nu folositi un sampon solid doar o data sau de doua ori si apoi sa declarati ca nu va place. Trebuie folosit cel putin o saptamana pentru a indeparta reziduurile vechiului sampon comercial. Cand veti utiliza doar sampon solid 100% natural, nu veti mai avea nimic chimic de indepartat din parul dumneavoastra.

Pentru ca samponul solid nu toceste parul asa cum fac cele pe baza de detergenti, il veti simti diferit dupa spalare. Aceasta este perfect normal, va va placea parul dupa ce se va usca, pentru ca va deveni curat si delicat.

Cand folositi pentru prima data samponul solid este bine sa va limpeziti parul si scalpul cel putin o data pe saptamana folosind otet sau bicarbonat de sodiu.