Image

Ce Este Glicerina

2014-12-11  |  8289 vizite

Glicerina este un umectant (hidratant). Absoarbe apa din aer si astfel atrage umezeala pe piele. A fost descoperita  in anul 1779 de chimistul suedez Karl Wilhelm Scheele, care a numit-o ulei dulce. In 1811, Michel Chevreuls, un francez, a denumit-o glicerina, cuvant ce vine din grecescul glykys, care inseamna dulce .                                             

Glicerina a fost utilizata in mod special in scop medical si in ingrijirea personala pana in jurul anului 1800, cand Alfred Nobel a descoperit importanta nitroglicerinei ca exploziv si o metoda practica de extragere a glicerinei din sapun a fost inventata.  Consecinta  nevoii de glicerina pentru a obtine nitroglicerina (folosita la producerea dinamitei) a fost aceea ca producatorii de sapun  au dezvoltat producerea ei  intr-o afacere profitabila. Pana in anul 1940, majoritatea glicerinei era obtinuta ca  produs secundar in industria de sapun. Dupa aceasta, a fost dezvoltata o metoda de a crea glicerina sintetica din propilena. Inca exista si astazi o piata profitabila pentru glicerina separata din sapun.

Producatorii de sapun comercial indeparteaza glicerina din sapunuri pentru a o folosi in produse cu un pret mai mare, cum ar fi cremele si lotiunile de care ai nevoie  (dupa ce folosesti sapunurile lor care usuca pielea).