Image

Sapunul cu Glicerina

2014-12-11 00:00:00  |  13352 vizite

Termenul sapun cu glicerina este unul derutant. Toate sapunurile adevarate facute de la inceput sunt sapunuri cu glicerina. Privind schema procesului de saponificare si analizand reactia chimica in urma careia este obtinut sapunul natural, vom observa ca glicerina este un rezultat firesc al operatiunii de fabricare al sapunului.                    

Majoritatea oamenilor se refera la sapunul cu glicerina ca la un sapun transparent, ca un gel. Sapunurile transparente trec printr-un proces in care amestecul este fiert continuu cu zahar si alcool pana ce  ajunge la o consistenta clara, cu aspect de jeleu. Alcoolul impiedica sapunul sa se cristalizeze, astfel incat acesta ramane curat, clar.                                                                  

Desi am vazut etichete in care scrie 100% sapun cu glicerina, sapunul nu poate fi facut doar din glicerina. Sapunurile transparente cu glicerina  contin si alcool pe langa amestecul obisnuit necesar la prepararea sapunului: uleiuri, apa si lesie. Unele sapunuri cu glicerina, transparente, contin agenti sintetici pentru spuma, in timp ce altele au doar un adaos minor de ingrediente naturale.

Sapunurile Natural Bucovinean, cu o calitate certificata international, sunt hidratante, procesate la rece si au un continut foarte ridicat de glicerina, creata in mod natural in urma procesului de saponificare. Puteti observa ca daca sapunurile noastre sunt expuse afara in conditii de umiditate, ele lucesc, avand broboane.  Aceasta inseamna ca glicerina din compozitia lor va atrage umezeala din exterior spre sapun.