Are sapunul Natural Bucovinean termen de valabilitate precis?
Raspunsul este DA si NU!
Ca si vinul, sapunurile Natural Bucovinean devin mai bune o data cu trecerea timpului. Lasate la uscat cateva luni, umezeala se evapora din sapun, iar el devine putin mai mic, mult mai delicat si cu o durabilitate mai mare. Acest proces de uscare garanteaza calitatea produsului.
Metoda pe care o folosim pentru a supraingrasa sapunurile include o cantitate minutios gandita de uleiuri neincorporate, astfel incat sa fie asigurata emolienta, hidratarea si delicatetea produsului finit. Aceste uleiuri nereactionate adauga proprietati benefice sapunului Natural Bucovinean, insa se pot degrada intr-o perioada mai lunga. Sapunurile noastre contin ingrediente naturale proaspete, fara conservanti artificiali. Nu folosim stabilizatori sintetici sau conservanti ca BHT sau Trisodium EDTA pentru a prelungi termenul de valabilitate la nesfarsit. Aceste materiale pot fi iritante si sunt de obicei intalnite in compozitia sapunurilor-detergenti care stagneaza ani de zile pe rafturile magazinelor.
Pastrati-va sapunul natural intr-un loc uscat si racoros, ferit de caldura excesiva si de umiditate.
Sapunurile parfumate pot fi pastrate in dulap sau in sertare pentru a da un miros placut lenjeriilor si hainelor, in timp ce asteapta sa fie folosite.
Cu timpul, unele mirosuri ale uleiurilor esentiale se pot atenua, mai ales la suprafata, insa vor fi reactivate la contactul sapunului cu apa.
Va recomandam sa folositi sapunul in decursul a douasprezece luni de la cumparare, mai ales daca are in compozitie si uleiuri esentiale. Unele mirosuri ale ingredientelor (cum ar fi sapunul de Castillia) se matureaza mai bine o data cu trecerea timpului.
Va tine sapunul Natural Bucovinean cat un sapun comercial?
Sapunurile naturale sunt, de obicei, mai moi decat sapunurile comerciale, deoarece retin glicerina naturala si nu contin substante de intarire sau ceara sintetica.
Pentru prelungirea duratei de utilizare (la cateva luni) va recomandam sa folositi o sapuniera care sa asigure o buna scurgere a apei.
0 comentarii la acest articol: